sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Käryleipä




Sunnuntaiaamun tuhdimpi aamiainen, käristysleipä.

Paahdettu ruisleipä, puikulamuusia, hirvenkäristystä ja puolukkahilloa sekä tietenki suolakurkkuja... ja näyttäispä sieltä juustokin pilkottavan!

Rentoa sunnuntaita...

tiistai 6. marraskuuta 2012

Chorizolla ja juustolla täytetyt broilerinfileet


"Jaahas, mitä sitä taas tuosta broilerista tekis... No täytetään se jollaki! Ok. No mitä täälä kaapissa olis... No chorizoa ja juustoraastetta? No joo!"

 Chorizolla ja juustolla täytetyt broilerinfileet
  • paksuja broilerinfileitä, ei niitä ohuita koska näihin pitää saada viillettyä tasku (ainakin valintataloissa on myynnissä niitä paksuja semmoisissa kahden fileen pakkauksissa)
  • valkosipulinkynsi hyvinhyvin hienoksi leikattuna
  • jonku verran sipulia hienonnettuna
  • chorizoa pieninä paloina
  • mozzarellaraastetta
  • oreganoa
Leikkaa fileisiin taskuu sivulta. Suolaa ja pippuroi fileet ja anna niiden olla huoneenlämmössä hetki.

Paista chorizo, alenna lämpöä ja lisää valkosipuli ja sipuli. Kuullota.
Sekoita chorizo, sipulit, juustoraaste ja oregano ja tunge broilereihin. Pyyhi talouspaperilla että saat rapeat broilerit ja paista kuumalla pannulla, kääntele että paistuu tasaisesti. Paistoin samalla pannulla kuin täytteen ainekset niin ei tarvinnut pestä välillä... Paista pannulla loppuun asti tai laita uuniin kypsymään loppuun. 

lauantai 3. marraskuuta 2012

Riistapata


Aaah, tämä on just sitä lähiruokaa! Hirveä joka on asunut lähimetsissä, porkkanat, perunat ja sipulit (lapsuudenkodin) pihamaalta sekä villinä korttina, chorizo-makkara Espanjasta!

Riistapata

  • pekonia
  • chorizomakkaraa
  • hirvenpaisti, huoneenlämpöinen että paisto onnistuu
  • sipuleita reiluina lohkoina
  • pari valkosipulinkynttä kokonaisina
  • porkkanoita kuorittuina ja reiluina paloina
  • naurista isoina lohkoina
  • ..tai muita juureksia oman maun mukaan (palsternakkaa, punajuurta, lanttua)
  • herkkusieniä
  • suolaa, mustapippuria myllystä, timjamia
  • vettä
Kuori porkkana ja juurekset, lohko kaikki ainekset. Kuumenna valurautapata kuumaksi. Paista ensin pekoni ja chorizo, niiden jälkeen lihakuutiot ja loput ainekset. Lisää vettä niin että pata peittyy. Kansi päälle ja uuniin 150 asteeseen n. 4 tunniksi, tai  kunnes mureaa.

En halunnut tällä kertaa käyttää viiniä, olutta tai tomaattisosetta tähän vaikka monesti niitä pataruokiin huljauttelen. Hirvi maistuu kyllä hyvälle myös ilman niitä! Tämä oli kyllä huippuhyvää muusin kanssa..