keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Home made mysli!


Mysli on hyvää, joskus. Harvoin tulee ostettua, mutta jos joskus tekee mieli saatanpa tehdä sitä ihan itse! Se on helpompaa ko luulis. Toinen tapa on tehdä se uunissa, ja toinen pannulla paistaen. Mysliin voi laittaa mitä ikinä itse haluaa, mutta itse laitan yleensä mitä kaapissa on kuten pähkinöitä, siemeniä, leseitä, yms.

Mysli

  • pähkinäsekoitusta rouhittuna
  • kauraleseitä
  • kuivattuja karpaloita hienonnettuna
  • auringonkukansiemeniä
  • kurpitsansiemeniä
  • seesaminsiemeniä
  • hunajaa/siirappia/sokeria/ruokokidesokeria
  • kanelia, vaniljasokeria, vähän suolaa
Kaikki pannulle, paahda hetki ja lisää sokeri/ hunaja/ mitä käytätkään. Anna sulaa ja paahtua vähän. Sekoittele koko ajan ettei pääse palamaan. Kaada leivinpaperin päälle ja levitä. Anna jäähtyä. Joskus olen laittanut palan voitakin mukaan, mutta sitä ei tarvi kyllä oikeasti tähän.

Uunissa tehdään niin, että kaikki sekoitetaan ja levitetään leivinpaperin päälle, uuniin ja paahdetaan siellä. Ei polteta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti