Kun näinä päivinä harvinainen vapaa tuli kohdalle, kävimme grillailemassa hampurilaisia lisukkeinaan kasviksia vartaissa, uusia perunoita ja porkkanoita.
Hampurilaiset
Pihvit:
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- pippuria joko taikinaan tai vain pinnalle, makuasia...
- suolaa joko taikinaan tai vain pinnalle, makuasia...
Jauhelihasta muotoillaan kunnolla neljä pihviä, saa olla melko paksuja että eivät hajoa grillissä. Grillataan kuumassa grillissä molemmin puolin. Voit tarkastaa yhdestä kypsyyden, voi jättää hieman punertavaksi jos haluaa koska on pelkkää naudan jauhelihaa tai sitten paistaa kokonaan kypsäksi. Kun olet kääntänyt laita päälle juusto. Jos pihvit meinaavat palaa, vie ne uuniin kypsymään loppuun (150 c).
Lisukkeet:
- Marinoitu punasipuli
- Cheddarjuustoviipaleet
- Pekoni tai tässä tapauksessa chorizo-makkara
- Sämpylät lähileipomosta
- Maustekurkku, salaatti, majoneesi, ketsuppi, sinappi, jne...
- Cokis, tölkissä tietenki!
Marinoitu punasipuli tehdään niin, että leikataan punasipuli ohuiksi siivuiksi ja kaadetaan päälle hieman ( pari rkl) (valkoviini-)etikkaa, sokeria ja suolaa. Annetaan mehustua tovi, säilyy myös jääkaapissa useita päiviä eli voi tehdä etukäteen.
Oli muuten hyvää! Ensi kerralla pihvin päälle aurajuustoa, hmmm....vai laittaisiko pihvin sisälle?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti