sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Marianne Cookies

Resepti on alunperin ameriikan sedältäni, joka näitä aina joka sukujuhliin on leiponut niin kauan kuin muistan! Ja mie olen niitä siellä ahminut... Marianne on oma lisäni, joka syntyi kaappiin kurkkaamalla ja toteamalla, että mariannecrush sopii joka paikkaan miksei siis myös cookieseihin. Ja sopihan se.


Marianne Cookies 


  • 100 g huoneenlämp. voita
  • 2,5 dl sokereita (3/4 osaa fariinisokeria ja 1/3 osa tavallista sokeria)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • (marianne crushia maun mukaan)
  • (ruususuolaa maun mukaan)
  • 100 g tummaa suklaata paloina
  • 70 g saksan- tai pekaanipähkinöitä


Vaahdota voi ja sokerit kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon muna, sekoita hyvin vähän aikaa ja lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti. Lopuksi lisää suklaapalat ja pähkinät.

Sekoita ja nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi. Helpoin on muotoilla jo tässä vaiheessa leivinpaperin päällä taikinasta pitkä "makkara". Siitä on kätevä sitten veitsellä leikata sopivat palat pellille.

Muotoile sylintereiksi (3cmx3cm) ja laita pellille. Paista 170 asteessa n.7-10 minuuttia. Itse paistoin 5 minuuttia, käänsin pellin ja paistoin vielä 4 minuuttia. Anna jähmettyä pellillä hetken ja nosta sitten ritilälle tai leikkuulaudalle jäähtymään.

Eli tuo yllä oleva on alkuperäinen ohje. Oma lisäys on siis mariannecrush jota voi laittaa oman maun mukaan, 2-3 rkl. Lisäksi laitoin hieman ruususuolaa taikinan joukkoon. Pähkinät joita käytin olivat sekoitus kaikkia mahdollisia mitä löysin. Lisäksi ei ollut tummaa kaakojauhetta joten käytin normi oboyta.

Vinkkejä:
Älä sekoita taikinaa enää alun vaahdotuksen jälkeen kovin paljoa.
Laita taikinapalat uuniin ku ne on vielä kylmiä.
Taikinapötkön voi pakastaa ja leikata sieltä ja paistaa jos tulee vieraita.
Ota uunista tarpeeksi ajoissa. Cookiesit jähmettyvät vasta jäähtyessään.
Jos tykkäät kovemmista cookieseista, paista toki kauemmin.
Jätä suklaapalat tarpeeksi isoiksi sattumiksi.
Ohjetta voi varioida oman maun ja kaapin sisällön mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti