keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kiireisen kukkiskeitto

Onko kellään muulla kiire tähän aikaan vuodesta? Koulua, töitä, koulua ja töitä? Mietin että kerronko mitä tähän nopeatekoiseen keittoon käytin vai huijaanko, mutta miksi ihmeessä alkaisin huijaamaan omassa blogissani..? Käytin pakastekukkakaalta. Sainpa sanottua.

Päälle heitin kuivattua sipulia, ruohosipulia ja vähän oliiviöljyä...


Kukkiskeitto

  • puoli sipulia
  • kukkakaalta
  • (peruna jos haluat sakeampaa soppaa, itse en laittanut)
  • maitoa ja vettä, noin 50-50

  • kermaa
  • voita
  • suolaa
Pilko sipuli pienemmiksi paloiksi ja kuullota sitä vähän voissa kattilan pohjalla. Lisää kukkakaalit ja vettä ja maitoa, keitä miedolla lämmöllä ettei maito pala pohjaan. Ei tarvi keittää kauaa, pari minuuttia niin kukkis on kypsää (perunassa menee hieman kauemmin).
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää vähän kermaa, voita ja suolaa maun mukaan. Jos tuntuu että lientä on liikaa tässä vaiheessa, siivilöi erikseen liemi ja kukkakaalet, sitten soseuta kukkakaalet ja lisää keitinlientä kunnes keitto on sopivan sakeaa.
Jos käytät tuoretta kukkakaalta, poista siitä lehdet ja huuhdo, ja leiko reiluiksi paloiksi loppuosa. Jos käytät pakastekaalta kuten allekirjoittanut, leikkaa pussi auki ja kaada sisältö kattilaan..
Samalla ohjeella voi tehdä myös kukkispyrettä, silloin siivilöidään suurin osa liemestä pois ja lisätään vain voita ja suolaa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti