lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kiinalainen appelsiinibroileri



Osoite täältä josta löytyy alkuperäinen resepti jolla tämän tein.

Kiinalainen appelsiinibroileri

  • 1 pkt broilerinfilettä suikaloituna
  • 2 munaa
  • maizenaa
  • seesaminsiemeniä

  • öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • valkoviinietikkaa, 1 rkl?
  • soijaa, 2 rkl?
  • ruokokidesokeria, 3 rkl?
  • inkivääriä (tätä ei ollut  kaapissa)
  • tabascoa
  • mustapippuria
  • kanalientä, 3 dl?
  • hienoksi raastettua appelsiininkuorta (1-2 appelsiinia)
  • tuorepuristettua appelsiininmehua (1-2 appelsiinia)
  • ruohosipulia
  • vettä tarvittaessa
Alkuperäisen ohjeen mukaan broileri pitää marinoida, mutta en marinoinut. Sen sijaan laitoin jasmiiniriisin kiehumaan, pyörittelin broilerit ensin munassa ja siten maizenassa ja paistoin kuumalla pannulla parissa erässä. Ripottelin samalla seesaminsiemeniä päälle että nekin vähän saivat paistua samalla. Siirsin puolikypsät broilerit lautaselle.
Sen jälkeen pesin pannun ja kuullotin sipulit, lisäsin etikkaa ja sokeria sekä kanalientä ja soijaa, pippuria, appelsiininkuoret ja appelsiininmehua sekä tabascoa. Keittelin vähän aikaa kasaan ja maistelin. Lisäsin broilerit ja ruohosipulit ja sammutin levyn. Annoin olla kuumalla levyllä hetken aikaa että broilerit kypsyivät loppuun. V0it lisätä  vielä vettä jos näyttää siltä että tarvitsee sitä.
Ohjeen määrät ovat kysymysmerkillisiä koska lisäsin niin monta kertaa kaikkea että en enää osaa sanoa paljonko niitä lopulta meni pannulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti