torstai 21. tammikuuta 2010

Ahvenanmaan pannukakku

Kokeilimme tänään ahvenanmaanpannukakkua perinteisen pannarin sijaan, ja hyvää oli!

Muokkasin Maku-lehden ohjetta.

Ohjeesta tulee piirakkavuoallinen, eli halkaisija n. 26 cm, tai kaksinkertaisena uunipellillinen.

Ahvenanmaan pannukakku


6 dl maitoa (täysmaitoa jos mahdollista!)
0,5 dl mannaryynejä

Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa ja lisää ryynit, anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia koko ajan sekoittaen.

Lisää:

2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria (suosittelemme Lidlin vaniljasokeria, hinta-laatusuhde on kohdallaan)
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa puuron sekaan, anna tekeytyä puolisen tuntia.
Voitele vuoka voisulalla tai käytä leivinpaperia, kaada taikina vuokaan ja paista 175 c noin 50- 60 minuuttia. Kannattaa kokeilla onko pohjasta kypsä, ja jos ei, laittaa vaikka folio päälle ja jatkaa kypsennystä. Pannukakuthan ovat yleensä uunista otettaessa vielä melko löysiä ja hyytyvät jäähtyessään.

Kermavaahtoa ja mansikkahilloa ei tarvine mainita...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti