sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Mamman mustikkapiirakka



Tässäpä tämä mustikkapiirakka josta eilen mainitsin! Varmaan monelle tuttu ohje, niiin hyvä ja helppotekoinen! Tätä meän äiti on aina tehnyt ja se kyllä yleensä nopeasti katoaa parempiin suihin...

Mustikkapiirakka

Pohja:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl grahamjauhoa (käytin täysjyvävehnäjauhoa)
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • n. 5 dl mustikkaa 
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria (käytin ruokokidesokeria)
  • 1 tl van.sok.
  • puolen sitruunan raastettu kuori (oma lisäys!)

Kannattaa hieman antaa mustikoiden sulata huoneenlämmössä tai jääkaapissa koska muuten piirakka ei meinaa kypsyä kuin reunoilta, jotka sitten saattavat palaa...
Pohjaa varten vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja siivilöi kuivat aineet sekaan. Sekoita nopeasti. Painele taikina kylmällä vedellä kasteluilla sormilla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
Kaada mustikat päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle, tasoita lusikalla. 
Paista uunissa alimmalla tasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia. Jos täyte ei ole vieläkään hyytynyt, leikkaa foliosta suikaleet reunojen päälle ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paistamista kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä rauhassa jotta täyte jähmettyy. Ainakin tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti