keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mutakakku eli paras aamiainen ikinä


Jos monta päivää miettii pelkkää suklaakakkua, niin saahan sen sitten tehdä ja syödä aamupalaksi? 

Mutakakun ohjeita on miljoonia erilaisia (about), mutta tässäpä yksi hyvä versio josta pidän koska tähän ei tule leivinjauhetta tai kaakaojauhetta, vaan "ehtaa" tavaraa eli munia ja suklaata.

Mutakakku

  • 100 g voita (ei margariiniä)
  • 200 g tummaa suklaata, siis ei talous vaan esim. Fazerin tummaa
  • 200 g tomusokeria
  • 4 keltuaista
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 valkuaista
Voi sulatetaan kattilassa tai mikrossa ja lisätään suklaa. Jos suklaa ei sula kuumaan voihin, lämmitä massaa vielä vähän. Nosta sivuun hieman jäähtymään.
Tomusokeri ja keltuaiset vaahdotetaan kulhossa. Tähän lisätään siivilän läpi perunajauhot ja vaniljasokeri. Seuraavaksi lisätään hieman jäähtynyt voi-suklaaseos.
Valkuaiset vaahdotetaan puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi, ja lopuksi sekoitetaan taikinan joukkoon lastan tai vispilän avulla.

Taikina kaadetaan irtopohjavuokaa (minulla aika pieni, noin 20 cm halk.) jossa pohjalla on siis leivinpaperi. Uuniin 180 asteeseen keskitasolle tai alemmalle keskitasolle, ja 20 -25 minuuttia uunista riippuen. Kakku saa jäädä hieman raa'aksi keskeltä, mutta jos haluat että ei jää niin paista ihmeessä hieman kauemmin. Paistoin tätä tällä kertaa 20 minuuttia, ja jäi kyllä todella löysäksi keskeltä, eli ensi kerralla kokeilen 22-23 minuutilla. Eipä sillä että tämä ei olisi ollut silti paras suklaakakku (ja aamiainen) ikinä... 

(huomaa mansikat ja sitruunamelissa joilla koitin perustella aamupalan terveellisyyttä itselleni)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti