tiistai 11. kesäkuuta 2013

Alkuruoka



Alkuruoka

  • salaatinlehtiä
  • mummonkurkkuja (resepti löytyy täältä)
  • tomaattia
  • savulohta
  • ruohosipulia
  • tillimajoneesia 
  • ruis-crumblea
  • oliiviöljyä
  • valkoista balsamicoa 
  • ruususuolaa
  • pippuria myllystä

Tällaista alkuruokaa kesä-sunnuntaina! Oikeastaan kaikki ainekset kootaan vain lautasille joka ruokailijalle, mummonkurkut ja tillimajoneesi täytyy itse tehdä. Tällainen alkuruokahan on helppo tehdä mistä tahansa kalasta ja vaikka etukäteen lautasille ja nostaa sitten lautaset jääkaappiin odottamaan, kelmuttaa vaikka jos tuntuu että kuivuvat. Ja tietenkään kastikkeita ei kannata etukäteen laittaa... 

Ja tähän sopisi muuten tosi kivasti uppomuna! Olen tehnyt vasta uppomunia nokkoskeiton kaveriksi, tein niitä kelmu-menetelmällä joka oli idioottivarma! (kelmuta kahvikuppi-kaada sinne tilkka öljyä, muna rikotaan päälle-kelmu solmitaan tiukaksi nyytiksi ja upotetaan kevyesti kiehuvaan veteen kunnes halutun kypsä, noin 4-6 minuuttia-poistetaan kelmu-nostetaan muna lautaselle varovasti-suolaa ja pippuria päälle-avot!)

Tillimajoneesi

Tee itse majoneesi tai käytä Hellmanssin majoneesia, johon lisäät hienonnettua tilliä, vaaleaa balsamicoa tai sitruunanmehua sekä hieman suolaa. Ripottele pikkulusikalla salaatinpäälle rennosti.

Ruis-crumble

Ruisleipää paahdetaan uunissa tai pannulla ja murustellaan veitsellä pieneksi muruksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti