sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Raparperimuffinssit


Lisää raparperia! Kävin tyhjentämässä anopin raparperipuskat samalla kun mies tyhjensi postilaatikon, ja hetken googlettelun jälkeen päätin tehdä muffinsseja. Mutta kertokaa mulle mikä ero on muffinssilla ja cup cakella..? Onko cup cake aina kuorrutettu jollakin?

No tämä on siis HS:n reseptin mukaan tehty, mutta päälle tuleva crumble on täältä. Ja alkup. reseptin nimi on siis raparperikuppikakut...



Raparperimuffinssit

Muffinssitaikina


  • 120 g huon.lämp. voita
  • 2 dl sokeria 

  • 2 isoa kananmunaa

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g creme fraichea (1 prk)
  • 2,5 dl raparperia pienenä kuutiona

Laita uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekaan ja sekoita samalla sekaan creme fraiche ja raparperit. Tässä vaiheessa ei saa enää vatkata tai vaivata taikinaa vaan esim. kädellä sekoittaa nopeasti sekaisin. Jos vaivaat liikaa, muffinssit voivat sitkistyä kuulemma!

Jaa taikina n. 14 muffinivuokaan.

Kanelicrumble


  • 1,25 dl sokeria
  • 0,8 dl jauhoja
  • 0,6 dl huon.lämp. voita
  • 1,5 tl kanelia
Nypi kaikki sekaisin keskenään ja jaa muffinssien päälle.

Paista 175 asteessa toiseksi alimmalla tasolla n. 25 minuuttia. Käännä peltiä välillä jos uunisi paistaa epätasaisesti.

Tähän päälle voisi pursottaa tai levittää jonkunlaisen kuorrutuksen, tuorejuustosta (kuten porkkanamuffineissa) tai esim. kermavaahdosta ja valkosuklaasta! 

Tai sitten jätskiä tai vaniljakastiketta kylkeen vaan :)


1 kommentti:

  1. Samaa mieki olen miettiny! Kai se niin on, että jos haluat tehdä jotain perinteistä "kahvileipää" niin teet muffineja (vai muffinsseja) ja jos haluat olla kokeileva ja tehdä jotain uutta, teet kuppikakkuja! ..tai ehkä kuppikakut on kuorrutettuja.. tai sitte muffinit on niitä tosi isoja!

    VastaaPoista