keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Omenasorbetti


granny smith
Kirkkaan vihreät Granny smith- omenat ovat kiinteitä ja hapokkaita, ja soveltuvat erittäin hyvin ruoanlaittoon. Lajikkeen on kehittänyt aikoinaan vahingossa (kaikki hyvät ideat syntyvät vahingossa?) australialainen mummo, Maria Ann Smith, jolta omenat saivat nimensä Granny Smith.

Pacojet on ammattikäytössä suosittu jäätelö-sorbetti-yleis-kone, jolla voi ajella sileäksi melkein mitä vain, kunhan tuotteen ensin jäädyttää. Pacojetin kotisivuilta löytyvä Green apple sorbet- ohje on aivan mahtava! Sorbetti tuli mieleeni kun annemi mainitsi Granny Smith-omenoiden parhaudesta.

(Pacojetin kotisivuilta löytyy muitakin hyviä ohjeita) 

En tiedä, myydäänkö kotitalouksille sellaisia jäätelökoneita joihin ensin jäädytetään massa ja vasta sen jälkeen ajetaan se jäätelöksi?

Jos nyt joku sellaisen sattuu kuitenkin omistamaan, tässä on tuo linkitetty ohje sen verran muokattuna että sen voi tehdä kotona:

Granny smith- omenasorbetti

  • 370 g (luomu) granny smith omenaa lohkoina, kuori päällä
  • 3 dl omenamehua tai siideriä
  • 60 g sokeria
  • 30 g hunajaa, (ei lohkeavaa eikä juoksevaa, vaan "normaalia")
  • 1 rkl lime tai sitruunamehua omenalohkojen päälle
Tee ensin liemi: kiehauta mehu, sokeri ja hunaja ja jäähdytä. Lohko omenat suoraan jäätelöntekoastiaan, kaada sitruunamehupäälle ja sekoita. Lisää 1/3 liemestä ja pakasta. Kun massa on pakastunut, kaada loppu liemi päälle ja pakasta yön yli. Seuraavana päivänä aja sorbetiksi jäätelökoneessa :) Maistuu oikeasti omenalle, on raikasta, ihanaa ja kesäistä! 
7095280007_fafc73f27f_large
(kuva: weheartit.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti