keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Savuporokeitto ja ruiskrutongit


Savuporokeitto

  • 1 sipuli hienonnettuna (+ valkosipulia jos haluat)
  • 1 pkt savuporoleikkelettä (n.100-150 g)
  • melkein koko paketti savuporosulatejuustoa (tämän voi jättää poiskin)
  • 1 prk ruokakermaa/ kuohukermaa
  • n. 3 dl maitoa
  • kourallinen (tuoretta) timjamia hienonnettuna
  • mustapippuria maun mukaan, suolaa ei varmaan tarvitse lisätä
Paista kuutioitu leikkele voissa, lisää sipuli ja kuullota. Kaada päälle kerma, maito, sulatejuusto ja hienonnettu timjami. Kuumenna kunnes juusto sulaa. Maistele ja lisää pippuria myllystä. Voit myös lisätä maitoa ohentamaan keittoa. Jos haluat kevyemmän keiton, käytä kokonaan maitoa ja suurusta esim. maizenalla. 

Ruiskrutongit

  • ruisleipää kuutioituna
  • öljyä
  • suolaa
Paista leipäkuutiot kuumassa öljyssä, varo ettet polta! Lisää hieman suolaa. Kaada talouspaperin päälle lautaselle.
Ps. Seuraavana päivänä keiton lopun voi käyttää pastakastikkeena, se on ehkä vielä parempaa kuin savuporokeitto! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti