lauantai 26. toukokuuta 2012

Lohta "Thai Style"


Lohta "Thai Style"

Lohta saa usein edullisesti, ja se on ihan hyvää perusruokaa johon kyllä aika äkkiä kyllästyy jos tekeen aina samoja ruokia siitä. No, meillä oli kaapissa valmiina kaikenlaisia thai-tyyppisiä mausteita joten tehtiin tällainen "uunilohi" johon kylläkin ensin paistettiin nahka rapeaksi, nostettin nahka lohen viereen jotta loheen saatiin kunnolla mausteita pintaan ja lopuksi koko hässäkkä uuniin. Toiset eivät pidä kalan nahkasta, mutta minusta se on ehdottomasti eräs parhaita osia kalasta. Tosin olen kuulemma syönyt lapsena myös kalansilmiä kuin karkkia, mutta ei siitä sen enempää.. 

  • lohta noin 150-200 g per syöjä
  • seesaminsiemeniä
  • seesamöljyä
  • limeä
  • katkiksia jos haluaa
  • valkosipulia
  • tuoretta inkivääriä
  • tuoretta chiliä
  • kevätsipulia
  • suolaa
  • ruokokidesokeria
Eli homman nimi on siis se, että kala paistetaan voissa melko kuumalla pannulla nahka alaspäin, ja sitten otetaan pannulta ja laitetaan uunivuokaan, nahka irti ja viereen. Mausteet hienonnetaan ja sivellään kauttaltaan. Seesaminsiemenet kantsii tosin ripotella jo ennen paistamista, että ne paahtuvat myös ja tarttuvat kiinni nahkaan. Sit uuniin until done, menee jotain reilu kymmenen minuuttia ja joku  175-200 astetta... 
Huomaa annoksen thaimaalaisittain leikatut koriste tomaatit ja kurkut :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti