lauantai 5. toukokuuta 2012

Possua & omenaa



Mies toi possu-kaupasta (kauppa, josta saa porsaanlihaa melkein kaikissa muodoissa, koska kasvattavat niitä itse) porsaankyljyksiä, ja teki niistä ruokaa Jamie Oliverin ohjetta mukaillen. Oli hyvää. Liian harvoin tulee syötyä porsasta! Jamie olisi pitänyt ruokaa uunissa 200 asteessa vain 5 minuuttia, mutta se ei kyllä riittänyt joten laskimme noin kymmenen minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen, jossa ruoka oli vielä noin 15- 20 minuuttia.

Porsaankyljyksiä & omenaa

  • Porsaankyljyksiä, yksi per syöjä
  • suolaa, pippuria
  • 2 valkosipulinkynttä kuorineen, lyö kerran veitsen lappealla osalla niitä murskaksi
  • omenaa lohkoina, meille riitti 1 omena kahdelle
  • tuoretta timjamia
  • sinappia
Suolaa, pippuroi ja sivele kyljyksille hieman oliiviöljyä. Paista voissa molemminpuolin kullanruskeiksi.  Lisää pannulle mukaan myös valkosipulinkynnet antamaan makua. Nosta kyljykset ja valkosipulit uunipannulle. Lisää pannulle lohkottu omena ja paista nekin, laita kyljysten päälle. Leikkaa hieman timjamia vielä päälle ja jos haluat, voit sivellä kyljykset sinapilla. Laita uuniin hetkeksi 200 asteeseen ja laske lämpöä 150 asteeseen jossa annat olla kunnes liha on mureaa. Tähän menee (lihasta riippuen) vähän reilu puoli tuntia.

Meillä oli lisukkeena muusia. Käytiin vasta Ikeassa, josta mm. ylimmässä kuvassa oleva teräksinen uunivuoka, sekä hyvää omppumehua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti