torstai 22. maaliskuuta 2012

Sämpylät


Iltapalaksi tuoreet sämpylät:

Sämpylät

  • 2,5 dl lämmintä maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • auringonkukansiemeniä

Lämmitä maito, lisää hiiva, hunaja ja jauhot. Vaivaa pari minuuttia, lisää suola ja oliiviöljy, vaivaa vielä.... (9 minuutin kokonaisvaivaus olisi optimaalisin  )
Kohota mikrossa puolisen tuntia (mikrossa ei vedä, siksi se on hyvä paikka kohotukselle). Ja mikroa ei siis laiteta päälle ollenkaan...

Tee taikinasta pötkö ja jaa se noin 12 sämpylään. Kohota peltien päällä (kannattaa toki käyttää leivinpaperia jos sitä sattuu huushollista löytymään) leivinliinan alla vartin verran ja voitele tai pirskottele vähän vedellä, ripottele päälle siemeniä tai hiutaleita jos haluat.
Paista 225 c uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes sämpylät ovat ruskeita ja kypsiä.

Sämpylöiden parhaat kaverit on tietty voi ja kylmä maito :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti