keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Spagetti Bolo


Punaviiniä oli hieman pullossa jäljellä joten teimme spagetti bolognesea, kaikkien lasten (ja aikuisten) suosikkiruokaa. Minulla oli tapana tehdä spagetti boloa suunnilleen kerran viikossa silloin kun asuin yksin, ja saatoin vedellä koko satsin samana iltana itsekseni! Nykyisin riittää kyllä ihan yksikin lautasellinen...

Bolognese

  • oliiviöljyä
  • pari sipulia
  • pari vs-kynttä
  • pala tuoretta chiliä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk tomaattisosetta
  • 6 tomaattia kaltattuina
  • tuoretta timjamia
  • punaviiniä/ (tai valkoviiniä jos uskoo jamie oliveria ja miksei uskoisi)
Aloita tuoreiden tomaattien kalttauksella. Eli suomeksi: tee niihin x-n muotoset ristiviillot ja upota kiehuvaan veteen hetkeksi, sitten suoraan kylmään veteen vaikka reikäkauhalla. Jos on jäitä kotona niitä voi laittaa kylmän veden sekaan. Kuori tomaatit köyttäen apuna pientä veistä. (Jos kuoret eivät meinaa irrota, tomaatit olivat liian raakoja alunperin tai liian vähän aikaa kiehuvassa vedessä!)
Paista jauheliha parissa erässä, lisää sipulit, vs ja pieneksi pilkottu chili. Kuullota pienellä lämmöllä. Lisää tomaattipyre ja kuullota myös se jotta kitkeryys haihtuu. Kaada viiniä 1- 2 dl ja anna kiehua kokonaan kasaan, muuten se saattaa jäädä maistumaan ruoassa. Lisää kaltatut tomaatit jotka voi etukäteen lohkoa mutta ne kyllä hajoavat vaikka laittaisit ne kokonaisina kastikkeen sekaan. Lopuksi lisää leikattu timjami ja vähän vettä tarvittaessa.  Pienennä lämpöä ja hauduta niin kauan kuin jaksat odottaa, vaikka kolme tuntia! Toki välillä tarkista että nestettä on tarpeeksi. Tämä on niitä ruokia jotka paranee vain haudutellessa...

Me ei jaksettu kauaa odotella, puolisen tuntia oli tällä kertaa ihan tarpeeksi. Vähän parmesaania ja mustapippuria sekä oliiviöljyä annoksen päälle niin ihan kuin olisi kotona Italiassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti