torstai 29. maaliskuuta 2012

Lohta & katkiksia


Tää oli hyvää! Resepti on kahdelle. (kuva on otettu ennen uunitusta)

Lohta & katkiksia

  • 400 g lohta
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pala chiliä (melko mietoa)
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä  (köyhänmiehen pinjansiemen)
  • sitruunaa
  • voita
  • oliiviöljyä
  • (valkoviiniä)
  • katkarapuja
Aloita suolaamalla kala ja paistamalla lohennahkaan väri pannulla voi-öljyssä. Ei tarvitse paistaa lihan puolelta jos ei välttämättä halua. 
Hienonna valkosipuli, chili, basilika ja auringonkukansiemenet.
Nosta lohi nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan. Ripottele hienontamasi mausteseos kalan alle ja päälle ja vuokaan. Leikkaa vuokaan vielä pari palaa voita, oliiviöljyä ja vähän sitruunaa. Jos kotona on valkoviiniä suosittelen lorauttamaan joukkoon hieman sitä. Huomaa, että ei kannata laittaa juuri rapeaksi paistamasi nahkan päälle mitään kosteaa, ettei rapeus häviä.
Nosta vuoka uuniin 160 asteeseen. 5 minuutin päästä lisää jäiset katkaravut vuokaan. Paista vielä n. 10 minuuttia, kypsyminen riippuu uunista ja kalan alkulämpötilasta.

Tiedät, että kala on ylikypsä jos se puskee valkoista ainetta eli valkuaista lihasta. Kannattaa kokeilla kypsyyttä haarukalla paksuimmasta kohtaa ennenkuin näin pääsee tapahtumaan...

Meillä nautittiin lisukkeena muusia. Kastike tulee itsestään vuoan pohjalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti