maanantai 19. maaliskuuta 2012

Seesamikanaa, jasmiiniriisiä ja kurkkusalaattia


Kun perussetit kyllästyttää kannattaa kokeilla jotain eksoottista!

Seesamikana

  • 1 rasia broilerin rintafileitä

Marinadi:

  • 4 rkl soijaa
  • 4 rkl sitruuna- tai limemehua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl (ruokokide) sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 rkl ananas- tai omenamehua
  • 2 valkosipulinkynttä

Muuta:

  • seesaminsiemeniä
  • kevätsipulia
Leikkele fileet reiluiksi paloiksi. Marinoi tunnin tai 10 min jos nälkä on kova kuten meillä... Kuumenna pannu ja paista kanat, varo etteivät pala koska marinadissa on niin paljon sokeria. Ota kanat pannulta (vaikka eivät vielä ole kypsiä), pese pannu tarvittaessa ja kaada marinadi pannulle. Keittele kokoon ihan reilusti, ja lisää sitten kanat, seesaminsiemenet ja kevätsipulit. Tarkista lopuksi isoimmasta kananpalasta onko kypsä ja nosta pannu pois liedeltä.

Jasmiiniriisi

  • 4 dl jasmiiniriisiä
  • 6 dl vettä
  • suolaa
Huuhtele jasmiiniriisiä kylmällä vedellä hanan alla siivilässä kunnes vesi on kirkasta. Laita puhtaan veden ja suolan kanssa kattilaan, kansi päälle, kiehauta ja sammuta levy. Jätä levylle hautumaan kannen alle... 

Kurkkusalaatti

  • puolikas kurkku
  • n. 2 rkl sitruunanmehua
  • n. 2 rkl ruokokidesokeria
  • tuoretta chiliä pieneksi kuutioituna maun mukaan
  • 1 (salotti) sipuli ohuina viipaleina
  • 2 tl kalakastiketta 
  • 2 rkl suolapähkinöitä tai paahdettuja cashewpähkinöitä
Leikkaa kurkku julienneksi eli tulitikun kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet ja nosta jääkaappiin maustumaan. Meillä kurkut jäivät tällä kertaa hieman isommiksi paloiksi mutta hyvin maistuivat tästä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti