sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Lihapullat


Lohturuokaa! Ei sillä että olisin lohdutusta vailla.. Kävin hyvän ystävän kanssa pitkällä kävelylenkillä kevätauringon paisteessa. Ulkoilun jälkeen teki mieli jotain tukevaa, joten teimme perinteisiä lihapullia muusilla, paistetuilla sipuleilla ja puolukkahillolla (ruskeakastike jäi tekemättä tällä kertaa, mut hyvää oli ilmankin).

Muusi

  • kymmenkunta perunaa
  • 30-40 g voita
  • pari desiä maitoa
  • suolaa
Keitä kuoritut perunat vedessä kypsiksi. Soseuta perunasurvimella. Lämmitä voi ja maitoseos esim. mikrossa ja lisää vähitellen perunasoseen joukkoon. Kun olet saanut koostumuksen kohdilleen, maista onko suola ok ja lisää jos tarvii.

Paistetut sipulit

  • sipulia
  • voi-öljyä
  • suolaa
Kuori ja pilko sipulit renkaiksi. Kuullota miedolla lämmöllä voi-öljyssä, lisää suolaa. Kun sipulit ovat pehmentyneet, nostele ne uunivuoan pohjalle.

Lihapullat

  • 1 dl murskattua vaaleaa leipää (tai korppujauhoja)
  • 1 dl kermaa (tai 2 dl kermaviiliä)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • muutama kevätsipulinvarsi
  • 400 g naudanjauhelihaa (tai nauta-sikaa)
  • 1 kananmuna
  • reilu tl karkeaa dijon-sinappia
  • 1 rkl tavallista sinappia
  • 1 rkl ketsuppia
  • suolaa, mustapippuria
  • voi-öljyä
Kuullota kaikki hienoksi leikatut sipulit oliiviöljyssä. Jäähdytä lautasella. Sekoita kulhossa ensin leipä ja kerma, lisää muna ja mausteet. Lisää jauheliha ja sipulit. Sekoita käsin, mutta älä vaivaa kovin rivakasti ettei lihasta tule sitkeää. Paista koepulla voi-öljyssä. Maista onko maut kohdillaan ja jos on, pyörittele lopputaikina pulliksi ja paista muutamassa erässä voi-öljyssä. Nosta sipulien päälle uuniin (150 c) siksi aikaa kun teet muusin loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti