lauantai 28. huhtikuuta 2012

Broilerinfilettä & pestopastaa


pesto

Pesto

  • tuoretta basilikaa
  • pieni valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • auringonkukansiemeniä (pinjansiemeniä pitäisi laittaa oikeasti)
  • oliiviöljyä
  • parmesaania
  • sitruunanmehua

Itse tehty pesto on ihanaa, jos ei satu kaapissa olemaan tarvikkeita tai ei
 halua ostaa niitä (parmesan on aika kallista jos ei sitä mihinkään muuhun koskaan käytä) niin kaupastahan saa myös valmista pestoa. 
Tein niin, että laitoin isoon mortteliin yhden kuoritun valkosipulinkynnen, ison kourallisen basilikanlehtiä, pienemmän kourallisen (n.rkl ?)   auringonkukansiemeniä sekä ripauksen suolaa. Suola auttaa hienontamaan kaikki muut, siksi se laitetaan heti. Sitten täysillä mortteloimaan, ja kun kaikki on niin sileää kuin haluat, lisää oliiviöljyä ja raastettua parmesaania. Sekoita vielä. Peston tekeminen on tosi helppoa, en edes laita mitään määriä, kyllähän sen itse tietää parhaiten mitä pitää lisätä... Lopuksi voi lisätä hieman sitruunanmehua jos haluaa.

Peston voi nostaa jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
Pasta kiehumaan ja broilerinfileet pannulle paistumaan! Kun olet paistanut fileet, nosta ne hetkeksi lautaselle vetäytymään ja kaada siivilöity pasta pannulle missä on broilerinpaistamisesta hyvät maut, pesto sekaan, sekoita pannulla levyllä nopeasti ja laita lautasille. Nosta fileet päälle ja koristele basilikanlehdillä!

Jos pestoa jää, se säilyy muutamia päiviä jääkaapissa. Kaatamalla pinnalle kunnon kerroksen öljyä (estämään hapen pääsyn pestoon) se säilyy vielä vähän kauemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti