torstai 26. huhtikuuta 2012

Lihapullat tomaattikastikkeessa


Tästä ruoasta kuuluu kunnia miehelle. Hän on joskus tehnyt Gordon Ramsayn (?) ohjeella lihapullia tomaattikastikkeessa ja varioi sitä, lisänä oli myös kaapista löytynyttä vuohenjuustoa. Aikasempaan, "oikeaan" versioon käytettiin mm. tuoreita tomaatteja jotka kaltattiin, sekä  tuoretta persiljaa. Kypsensimme myös lihapullat kastikkeen seassa pienellä lämmöllä suoraan pannulla, emmekä uunissa kuten nyt. Nyt emme kuitenkaan jaksaneet lähteä tomaattien ja persiljoiden vuoksi kauppaan, joten muutimme ohjetta hieman. Tämänkertaisen reseptin sain talteen haastattelemalla miestä jälkeenpäin:

Lihapullat

  • 400 nauta-sikajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta
  • chiliä
  • liraus worchesterkastiketta, loraus soijaa
  • n. 1/2 murennettua sämpylää
  • turaus ketsuppia
  • pari teelusikallista rakeista dijon-sinappia
  • kananmuna
  • kukkurallinen ruokalusikka turkkilaista jugurttia
  • parmesanjuustoa raasteena
Kuullota sipulit, chiliä, ja valkosipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista koepulla ja maista! :) Paista pannulla voissa ruskeiksi.

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • suolaa, pippuria, hunajaa, sokeria, voita, oliiviöljyä
Kuullota sipulit ja lisää tomaattimurska sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Keittele kasaan ja mausta. (voit myös porata sauvasekoittimella kastikkeen tasaiseksi.)
Kaada kastike uunivuokaan ja nosta lihapullat sekaan varovaisesti. (Leikkaa pinnalle vuohenjuustokiekkoja)
Nosta vuoka uuniin 150 asteeseen n. 10 minuutiksi ja käytä lopuksi grillivastuksia jos haluat antaa vähän enemmän väriä. Meillä oli lisukkeena spagettia, luonnollisesti! :) Joku tuore yrtti kuten basilika tähän sopisi myös tosi hyvin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti