torstai 26. huhtikuuta 2012

Mustikkamuffinit kanelicrumblella



Eräs ystäväni tuli kyläilemään pitkästä aikaa ja halusin tehdä jotain ihanaa makeaa kahville! Tämä melko dramaattisesti nimetty oiva ohje löytyi täältä ja kaikki mitat oli cup -seina elikkä siitäpä johtuen näin hassut desimäärät :) Laitoin kuitenkin vielä cup-määrät sulkuihin jos joku sattuu omistamaan sellaisen mitan..

Mustikkamuffinit

  • 3,75 dl jauhoja (1,5 cup)
  • 1,88 dl sokeria (3/4 cup)
  • 1/2 tl suolaa 
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (oma lisäys)
  • 0,83 dl öljyä (1/3 cup)
  • 1 muna
  • 0,83 dl maitoa (1/3 cup)
  • 2,5 dl mustikoita (1 cup)
  • vähän sitruunanmehua ja raastettua kuorta (n. 1/4 sitruunaa, tämäkin oma lisäys)

Kanelinen crumble eli kuorrutus:

  • 1,25 dl sokeria (1/2 cup)
  • 0,83 dl jauhoja (1/3 cup)
  • 0,63 dl huoneenlämpöistä voita (1/4 cup)
  • 1,5 tl kanelia
Muffinssiaineksista sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään kaikki muut, viimeisenä mustikat. Ei saa vatkata liikaa. Pakastemustikoita laitoin kun ei nyt sattuneesta syystä tuoreita ollut käsillä... Jaetaan muffinivuokiin, saa laittaa melkein täyteen. Tästä tulee noin 12 muffinia.
Kuorrutuksen aineet nypitään yhteen ja ripotellaan muffinssivuoissa olevan taikinan päälle. (Mulle jäi tätä aika kyllä vähän ylikin)

Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20-25 minuuttia, katsoen välillä miltä näyttää ja tuntuu. Voit kokeilla puutikulla kypsyyttä tarttuuko siihen taikinaa vai onko jo kypsää. 

Nämä oli kyllä ihanan muhevia ja sisältä ja rapsakoita päältä, ja crumblessa oleva kaneli toi makuun kivan vivahteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti