torstai 26. huhtikuuta 2012

Kaakao "de luxe"


Kaakao "de luxe"

(Ohje on yhdelle, suositellaan nautittavaksi viltin alla.)
  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokokidesokeria
  • iso mukillinen maitoa
  • n. 5 pitkää raapaisua appelsiininkuorta
  • vaahtokarkkeja kourallinen
  • (strösseleitä)
Mitta mukilla maito kattilaan. Raasta sekaan hieman appelsiininkuorta. Mittaa mukin pohjalle kaakaojauhe ja sokeri, sekoita ne keskenään.
Kuumenna maito sekoitellen koko ajan ettei se pala pohjaan. Pinnoitettu tai paksupohjainen kattila on paras ratkaisu välttyäkseen palamiselta. Muovivispilä tai puulasta taas on paras sekoitukseen koska se ei naarmuta kattilaa eikä maito muutu harmaaksi (alumiinikattila+teräsvispilä=harmaa maito!).
Kaada kuuma maito siivilän läpi (lempi-)mukiisi, sekoita samalla. Peitä pinta vaahtiksilla. Koristele strösseleillä ja kaakaojauheella halutessasi.

Laitoin tähän K- Supermarketin Amerikka -hyllystä ostamiani pieniä vaahtokarkkeja (samoja, joita laitoin Rocky Roadiin) ja suosittelen kokeilemaan niitä tai jotain muita vastaavia amerikkalaisia vaahtiksia, sulivat aivan ihanaksi vaahdoksi kaakaon pintaan.


Tässä vielä vinkki parhaasta raastimesta mitä tiedän! Tällainen löytyy myös monelta ammattilaiselta ja oikein käytettynä sailyy hyvänä kauan aikaa (ei saa mm. pestä astianpesukoneessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti