keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Broilerisalaatti


Taas pukkaa broisku- reseptejä, tämän salaatin tein periaatteella nyt äkkiä jotain siitä mitä on. Jos syö yksin, salaatti on aika näppärä ja kiva ruoka. Ja kastike säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa, samoin krutongit huoneenlämmössä eli niitä voi käytellä pitkin viikkoa.

Broilerisalaatti

  • salaattia
  • kurkkua
  • tomaattia
  • yms. haluamiasi salaattiaineksia
  • paistettua broilerinfilettä/ suikaletta
  • parmesaania höylättynä lastuiksi
  • krutonkeja
  • kastike

Krutongit

Paista reiluhkossa öljyssä aika isoja leipäpaloja, käytän tässä ranskanleipää koska se on halvinta ja parasta krutongeissa. Varo ettet polta, leipä ottaa helposti väriä. Suolaa ja jäähdytä lautasella.

Kastike 

  • valmista majoneesia
  • karkeaa Dijon-sinappia
  • omenamehua
  • suolaa/ pippuria/ etikkaa tarvittaessa
Sekoita n. desiin majoneesia puoli teelusikkaa dijonia ja noin ruokalusikallinen mehua. Maista tarviiko jotain. Onko suola, happo ja sokeri tasapainossa?
Kokoa salaatti lautaselle: Alle salaatti ja kurkut tomaatit ym. haluamasi kamat, päälle broisku, parmesanlastut ja krutonkeja. Viimeistele kastikkeella, oliiviöljyllä sekä suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti