perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäispiiras


Purkkipersikat ja ananakset. Ensimmäinen mielikuva -> lapsuuden synttärikakun koristeet; persikoita, ananasrenkaita joiden keskellä punaisia purkkikirsikoita, kakun välissä muusattua banaania ja reunoilla strosseliä! Älä anna sen hämätä. Tämä on hyvä piiras. Sopii hyvin pääsiäiseen.  Tuoreista persikoista ja ananaksista pitäisi kokeilla tätä joskus, ehkä ens vuonna :)
Perinteinen pääsiäispiiras purkkihedelmillä:

Pääsiäispiiras

Pohja:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kaikki kuivat aineet, you know...)
  • 2 rkl kuohukermaa

Täyte:

  • 1 prk rahkaa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl persikkalientä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • puolen sitruunan mehu (ja kuorta raastettuna)
  • 1 prk ananasta
  • 1 prk persikoita
Pohjaa varten vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Siivilöi sekaan yhteensekoitetut jauhot ja kerma. Sekoita nopeasti ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Asettele hedelmät pohjan päälle ja kaada päälle täyte.
Paista 200 asteessa n. 35 min. uunin keskitasolla. Piirakka on kypsä kun pohja on kypsä, täyte hyytyy vielä jäähtyessään. On parempaa kylmänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti