perjantai 13. huhtikuuta 2012

Rocky Road


Tänään oli pakko saada Rocky Roadia. Tilanne suorastaan vaati sitä! Kun tein tätä ensimmäistä kertaa olin hyvin skeptinen, koska sisältäähän resepti mm. vaahtokarkkeja joista en ole koskaan erityisemmin pitänyt. Onneksi olin väärässä, ja sittemmin olen huomannut että jopa miehet pitävät Rocky Roadista. Tämä yleistys on tehty empiiristen havaintojen perusteella. Rocky Road on hauska makeinen ja helppo tehdä ja luulisin että myös lasten suosikki jos käyttää maitosuklaata!


Alunperin amerikkalainen resepti sisältää yleensä tummaa suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Sekaan voi laittaa myös suklaaraekarkkeja kuten M&M tai Amerikan pastillit, jotain keksejä pieninä paloina, rusinoita, riisimuroja, kookoshiutaleita, suolapähkinöitä, melkein mitä ikinä haluaa. Sen voi tehdä kokonaan maitosuklaaseen tai osittain (puolet-ja-puolet) maitosuklaata ja tummaa suklaata. Pinnalle voi myös halutessaan valuttaa sulatettua valkosuklaata.

Rocky Road

  • tummaa suklaata n. 200 g
  • vaahtokarkkeja n. 2 dl pieninä paloina
  • (cashew-) pähkinöitä hieman hienonnettuna n. 1 dl
  • (suklaaraekarkkeja kourallinen)
  • (strösseleitä pinnalle)
Sulata hienonnettu suklaa mikrossa sulatusteholla  20 sekunnin erissä sekoitellen välillä lusikalla. Sekoita täytteet suklaaseen ja levitä leivinpaperille. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti